Alege competiţia
în care vrei să concurezi


By salseros for salseros!

By bachateros for bachateros!


Am creat doua competitii distincte, cu acelasi regulament si aceleasi criterii de jurizare, pentru a fi simplu pentru tine.

De ce doua competitii? Pentru a putea sa alegi ce se potriveste mai bine pentru tine. Vrei o competitie pe termen lung, in care fiecare reprezentatie conteaza si in care poti sa iti monitorizezi evolutia? Am gandit un sistem in care dansatorul care concureaza constant are mici avantaje, iar cel care concureaza mai rar nu este foarte dezavantajat. Vrei o competitie scurta, in care concurezi o data si atat? Ai si aceasta optiune. Alegerea este doar a ta.

Cele doua competitii sunt Latin Fever Championship si Latin Fever Cup. Hai sa iti povestim despre ele.


Latin Fever Championship


Competitia incepe in luna ianuarie si se termina in luna august. Probabil te asteptai sa fie pe un an intreg calendaristic si te intrebi de ce se termina in august. Ei bine, cei care intra la Sectiunea Coregrafie au nevoie de timp sa isi pregateasca noile coregrafii pentru noul sezon (regulamentul nu iti permite sa participi cu aceeasi coregrafie anul urmator). Avand in vedere ca sezonul se incheie in luna august, din luna septembrie pana in luna ianuarie a anului urmator concurentii au suficient timp sa isi pregateasca noile coregrafii.

Aceasta competitie am organizat-o sub forma unui campionat cu 4 Etape Nationale si o Etapa Finala.

Care este ideea? Pe scurt, in cele 4 Etape Nationale obtii niste puncte in functie de divizia in care esti si de locul pe care il ocupi. Cu ajutorul acestor puncte, Puncte de Participare le-am denumit noi, iti vei alege Divizia in care vrei sa participi in Etapa Finala si iti vor aduce niste Puncte Bonus pe foaia de arbitraj. Nu prea multe sa stii, dar suficiente ca in cazul valorilor apropiate sa faca diferenta. Astfel, du[pa cum iti spuneam la inceput, dansatorul care concureaza constant are mici avantaje, iar cel care concureaza mai rar nu este foarte dezavantajat.

Te gandesti acum ca poate nu poti sa participi la toate cele 4 Etape Nationale? Nu e nici o problema, am gandit un sistem de punctaj care sa te ajute sa poti intra in Etapa Finala intr-una din Divizii indiferent la cate Etape Nationale ai participat. Pentru mai multe detalii te rugam sa consulti Regulamentul Latin Fever.

De ce am ales acest sistem tip campionat? Deoarece o singura competitie nu iti da valoarea reala a ta, ci este mai mult rezultatul unor cumuli de factori (forma de moment, podeaua, norocul, melodia trasa la sorti in cazul Sectiunii Free-Style, greseli pe care de obicei nu le faci etc). Dar rezultatul mai multor competitii iti poate da o imagine mai buna asupra nivelului tau, si iti ofera o forma de evaluare a evolutiei tale de la etapa la etapa.


Latin Fever Cup


Aceasta competitie o organizam sub forma unei etape unice, de sine statatoare, fara legatura cu nici o alta etapa din nici o alta competitie.

Te intrebi probabil de ce mai organizam si aceasta competitie... Ei bine, Latin Fever Championship, dupa cum ai citit mai sus, se incheie in luna august. Si din august pana in ianuarie anul urmator daca ai vrea sa mai concurezi, unde ai putea sa o faci? Acum o poti face la Latin Fever Cup.

Ai avantajul ca ai acelasi regulament, acelasi sistem de jurizare, aceleasi criterii, dar e o alta competitie. Poate ai avut o prima parte a anului foarte incarcata si nu ai putut sa ajungi la niste Etape Locale sau chiar la Etapa Finala, poate nu ai avut timp sa te pregatesti suficient de bine pentru Latin Fever Championship si nu vrei sa mai astepti pana la anul, sau poate pur si simplu iti doresti sa mai concurezi si in perioada august-decembrie. Ei bine, Latin Fever Cup iti ofera si aceasta varianta. Te incurajam sa citesti Regulamentul Latin Fever.

Latin Fever Cup nu are o data stabilita inca si aceasta data poate sa difere de la an la an. De asemenea, pot sa fie mai multe editii Latin Fever Cup in acelasi an, in functie de cum va doriti si voi, concurentii.

Urmariti aceasta sectiune a site-ului nostru si sectiunea news pentru a fi la curent cu data la care vom organiza Latin Fever Cup in anul 2019.


Înscrieri